Het boek ‘Dit is nu marketing’ van Seth Godin omschrijft marketing op een manier waardoor ik mezelf wil gaan specialiseren in marketing. Maar dan wel zijn visie op marketing! Want zo hoort marketing te zijn.

Dit is nu marketing

Door mijn ervaring met social media en verbinding maken met volgers, weet ik dat social media meer is dan alleen verkopen. En dat beaamt Seth Godin in zijn boek. ‘Dit is nu marketing’ beschrijft hoe de marketingwereld is veranderd, offline én online. Van massacommunicatie waarbij je het iedereen probeert naar zijn zin te maken naar segmentatie en maatwerk. “Het doel is niet je werk te personaliseren. Het doel is je werk persoonlijk te maken.”

Effectieve marketeers beseffen dat een klant geen boor wil, maar het gat dat de boor maakt, zodat ze iets kunnen ophangen (resultaat). En dat ze dat ene ding willen ophangen, omdat dit zorgt voor gezelligheid of een opgeruimd huis. Klanten willen niet wat je maakt, maar wat het voor ze doet. 

Wat ik heb geleerd is dat je op zoek moet gaan naar de verbinding, door een verhaal te vertellen en geen product te verkopen. Inspelen op emoties en niet op de uniek selling points van een product. Daarnaast maakt Godin ook gebruik van meerdere, korte cases studies en verhalen. Op deze manier laat Godin zien dat de theorie hoe je die hij beschrijft ook direct toe kunt passen. 

Aanrader?

Wat mij betreft is het boek zeker een aanrader voor iedereen die interesse heeft in het vakgebied marketing. De strategieën, tactieken en lessen die Godin deelt zijn van meerwaarde voor grote bedrijven, maar kunnen net zo goed worden toegepast worden door bedrijven. Het boek helpt je om je marketing anders aan te pakken en daarmee – voor de lange termijn – succesvol te zijn. Ik kijk door het boek anders naar marketing én dat gun ik iedereen.

Wil jij hulp om verbinding te maken met jouw volgers? Laten we samen de onlinewereld ontdekken, neem contact met me op: info@studioluchitg.nl.

Met luchtige groetjes, Fenna

Download hier GRATIS mijn e-book: 10x content ideeën

Deel dit artikel op Pinterest:

Dit is nu marketing