Hoe maak je in zo’n oneindige onlinewereld nou goed contact met je doelgroep? Hoe creëer je interactie met je volgers? Ik geloof dat als we ons allemaal open, nieuwsgierig en kwetsbaar op stellen iedereen zijn eigen online fanbase kan creëren! Een relatie opbouwen tussen (persoonlijk)merk en volger is super belangrijk. 

Hoe creëer je interactie met je volgers?

Toen ik begon met bloggen op Hou Het Luchtig had ik nooit verwacht dat ik nu zoveel trouwe volgers zou hebben. Doordat ik snel mogelijkheden zien en die kansen grijp heb ik ervoor gezorgd dat mijn website Hou Het Luchtig elke maand nog steeds groeit. Op mijn Instagramaccount hoef ik maar iets te vragen en ik krijg meerdere DM’s. Hou Het Luchtig is uitgegroeid tot een bedrijf waar ik door samenwerkingen en online producten geld mee verdien. Maar dat had ik nooit kunnen bereiken zonder een trouwe achterban. 

Waarom is verbinding maken met jouw doelgroep belangrijk?

Jij bent namelijk jouw online etalage en je moet iedereen goed behandelen die jouw online etalage (Facebook, Instagramfeed of website) binnenstapt. Net zoals je zelf zou willen worden behandeld als je een fysieke winkel binnenstapt. Je wordt ontvangen, meegenomen in de belevenis en je krijgt een goed gevoel. Dat kan ook online! Trouwe volgers, interactie en verbinding. Dit helpt je om online te groeien, klanten te trekken en een online community op te bouwen! 

Hoe maak je van volgers een trouwe achterban? 

Start een gesprek. Op social media moet je sociaal zijn! Ook als jouw Instagram gebruikt om iets te verkopen, focus je dan niet alleen op de sales, maar stop ook aandacht in je Instagram om interactie te creëren. Stel jezelf een vraag, beantwoord de vraag, belangrijk hierbij is dat je jezelf kwetsbaar durft op te stellen en wees persoonlijk! Daarna vraag je dezelfde vraag aan je volgers. Dus: stel een vraag en minstens net zo belangrijk, reageer op de antwoorden.

Wat doe jij om interactie te creëren met je volgers? Laten we samen de onlinewereld ontdekken, neem contact met me op: info@studioluchitg.nl.

Met luchtige groetjes, Fenna

Download hier GRATIS mijn e-book10x content ideeën

Deel dit artikel op Pinterest:

Hoe creëer je interactie met je volgers op social media?