Als je gratis foto’s en afbeeldingen op je website wilt plaatsen kun je die niet zomaar van Google afhalen. Daarnaast wil je het liefste ook foto’s die niet iedereen al gebruikt. Maar waar vind je die?

Gratis foto’s en afbeeldingen

Je kunt in grote problemen komen als je foto’s gebruikt die je niet mag gebruiken. Dus zomaar naar Google Afbeeldingen gaan is een heel slecht idee. Hier zitten namelijk allemaal rechten aan verbonden. Ook zomaar een afbeelding van Instagram of Pinterest gebruiken zonder de juiste manier van toestemming is een heel slecht idee. Wil je hier meer over weten raad ik het boek #contentrecht aan van Charlotte Law. Maar nog makkelijker is als ik je meteen vertel waar je gratis foto’s en afbeeldingen kunt vinden. Hierbij vind ik het belangrijk dat niet iedereen al bekend is met de website, zodat je die foto’s niet al bij op honderd anderen tegenkomt. Daarom ben ik altijd op zoek naar nieuwe website!

5x mooie rechtenvrije foto’s

De bovenstaande websites zijn mijn to go websites. Vooral nummer 1, Kaboom Pics, is de website waar ik het eerste naartoe ga indien in een rechtenvrije foto of afbeelding nodig heb. Als je op alle linkjes klikt zie je al een duidelijk verschil in welke stijl foto’s ze hebben en iedere website daarin verschilt. Op deze manier kun je ook kijken welke stijl bij jou huisstijl en website past, zo hoef je in de toekomst nog maar één website te bezoeken en is stijl van het beeld altijd gelijk. Ideaal!

  1. Kaboom Pics
  2. Stock Pics
  3. ISO Republic
  4. Pik Wizard
  5. Wunderstock

Wat meer bekendere websites zijn bijvoorbeeld ook nog Pexels, Pixa Bay en Free Pik. Voordeel van deze websites is dat ze meer aanbieden dan alleen foto’s. Zij bieden ook ‘mock-ups’, iconen zoals logo’s en PDS bestanden.

Heb jij hulp nodig met jouw online strategie of het bedenken van content voor op Instagram? Wil jij ook een lange termijn relatie aangaan met je volgers en verbinden creëren? Neem dan contact met mij op of kijk verder op mijn portfolio.

Luchtige groetjes,

Fenna

Download hier mijn e-book: 100x content ideeën

Deel dit artikel op Pinterest:

gratis foto's en afbeeldingen