Instagram is een middel waar je als bedrijf verbinding kunt zoeken met je klant. Dit kun je doen door storytelling toe te passen in (toepasselijk) je stories. Maar je wilt natuurlijk wel een beetje opvallen tussen al die andere honderden stories, dit kun je doen door gifjes te gebruiken om je Instagram stories op te leuken. 

Zo voeg je gifjes toe aan je stories

Gifjes, ofwel die leuke bewegende plaatjes, kunnen je Instagram stories opleuken. Het toevoegen van zo’n gifje is niet zo moeilijk: maak een foto of video met Instagram stories en klik vervolgens op de smiley rechtsboven in het scherm. Als het goed is krijg je onderstaand menu te zien. In het midden staat een bewegende ‘gif’ en daar klik je op (omcirkeld in onderstaande foto). Als je daarop klikt krijg je de meest populaire gifjes van dat moment. Klik dan weer op een giftje en het verschijnt meteen in je stories. Je kunt het dan nog aanpassen door te vergroten en verkleinen. Als je op zoek bent naar een specifiek gifje, zoals een gifje bij je storie over weekend, type dan ‘weekend’ of ‘weekend vibes’ in bij de zoekbalk. Zo zie je meerdere gifjes die van toepassing zijn.

hoe je gifjes toevoegt op Instagram

Zo vind je mooie gifjes op Instagram

Er zijn veel illustrators/creators die een heleboel gifjes in dezelfde stijl hebben geüpload en dus een hele voorraad voor je hebben. Fijn hiervan is dat je zo echt een stijl neerzet en iets anders hebt dan anderen die niet verder komen dan de begin pagina waar de meest populaire gifjes staan. Helaas kun je aan een gifje niet direct zien wie ze heeft gemaakt. Daarom heb ik een aantal leuke creators voor je opgezocht. Typ hun naam in de zoekbalk en je krijgt al hun creaties te zien.

Enkele van mijn favoriete gifjes op Instagram:

hoe je gifjes toevoegt op Instagram
hoe je gifjes toevoegt op Instagram
hoe je gifjes toevoegt op Instagram
hoe je gifjes toevoegt op Instagram

Via mijn Pinterest vind je nog veel meer leuke gifjes voor op Instagram. Weet je zelf nog een leuke creator, laat het dan zeker weten in de comments!

Heb jij hulp nodig met het strategie of het bedenken van content voor op Instagram? Wil jij ook een lange termijn relatie aangaan met je volgers en verbinden creëren? Neem dan contact met mij op of kijk verder op mijn website of mijn blog.

Met luchtige groetjes,

Fenna

Download hier mijn e-book: 100x content ideeën

Deel dit artikel op Pinterest:

5x de leukste gifjes voor op Instagram
5x de leukste gifjes voor op Instagram